RSSВерсія для друку
Німеччина й надалі надаватиме підтримку Україні у розвитку охорони здоров'я
11.10.2012

Співпраця між Україною та Федеративною республікою Німеччина в галузі охорони здоров'я буде активно розвиватися та поглиблюватися. Про це йшлося під час зустрічі Віце-прем'єр-міністра України - Міністра охорони здоров'я України Раїси Богатирьової з Надзвичайним та Повноважним Послом Федеративної республіки Німеччина в Україні Крістофом Вайлем.

Раїса Богатирьова привітала новопризначеного Посла ФРН з початком виконання обов'язків і запевнила пана Вайля в тому, що Україна високо цінує дружні та ділові відносини, що склалися між нашими державами. Особливо важливою та ефективною, за словами Віце-прем'єр-міністра, є підтримка Німеччиною розвитку української системи охорони здоров'я. "Федеративна республіка Німеччина - один з основних партнерів нашої держави в цій сфері", - наголосила Раїса Богатирьова.

Як зазначалося під час зустрічі, в червні цього року було підписано Спільну заяву про наміри Федерального міністерства охорони здоров'я ФРН, Міністерства охорони здоров'я України та Державного агентства з інвестицій і управління національними проектами України щодо інтенсифікації співробітництва в рамках проекту "Німецько-українське партнерство у сфері акушерства та перинатальної медицини". "Для успішної реалізації цього проекту, як і для впровадження Національного проекту "Нове життя", ініційованого Президентом України, ми потребуємо висококваліфікованого медичного персоналу, який володіє сучасними методами діагностики та лікування і усвідомлює необхідність модернізації медичної допомоги матерям та дітям", - звернула увагу Віце-прем'єр-міністр.

Джерело:

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20121011_1.html