RSSВерсія для друку
Невеликі сім'ї сприяють соціальному благополуччю
30.08.2012

Діти з невеликих сімей досягають більшого в кар'єрі і суспільному житті, але у них гірше йдуть справи з продовженням роду, повідомляє РИА "Новини" з посиланням на статтю в журналі Proceedings of the Royal Society B.

Анна Гудман з Лондонської школи гігієни і тропічної медицини та її колеги вивчали дані, зібрані в рамках довгострокової програми спостереження за життям 14 000 шведів, народжених на початку XX століття, та їх нащадків. Шведські соціальні служби збирали різноманітну інформацію про цих людей - від шкільних оцінок до етапів кар'єри. Соціологи під керівництвом Гудман порівняли, наскільки успішними з соціальної і еволюційної точки зору були шведи, які народилися в малих і великих сім'ях.

Вони використовували оцінки в школі та університеті, а також рівень доходу в дорослому житті як індикатор соціоекономічного успішності. А наявність сім'ї в 40 років і молодше і кількість нащадків - в якості показника "біологічного" успіху. Виявилося, що шведи з невеликих сімей були успішними в кар'єрі, освіта та суспільному житті, але гірше продовжували свій рід. Причому, цей принцип не поширювався тільки на представників першого покоління, але і на дітей і онуків.

Детальніше:

http://amn.net.ua/ukr/news/za_kordonom/11354