RSSВерсія для друку
Ненародженим дітям можна ставити діагноз
12.06.2012

Незабаром лікарі будуть діагностувати дітей, які ще знаходяться  у лоні матері.  Розшифрування генетичного коду людини робить можливим визначення ймовірності одного з численних генетичних захворювань, повідомляють зарубіжні ЗМІ.
Аналіз крові жінки на 18 тижня вагітності та аналіз слини батька дозволяють встановити ймовірність розвитку у майбутньої дитини однією з 3500 генетичних хвороб. Критики введення цієї методики в практику вважають, що подібна інформація  підвищить кількість абортів.
Наразі єдиним спадковим захворюванням, яке діагностують у ненародженої дитини, є синдром Дауна. Цей серйозний дефект у розвитку пов'язаний з однієї зайвою хромосомою. У деяких випадках  при високому ризику успадкування хвороби від батьків плід перевіряють на наявність інших захворювань. Новий тест дозволить виявляти  більшу кількість дефектів, викликані генетичними помилками.
Для того, щоб отримати повний генетичний код майбутньої дитини, вчені розшифровують шматочки ДНК плоду, що перебувають у крові матері, а також материнські і батьківські ДНК. З'єднавши частини "пазла" разом, вони отримують генетичний код ненародженої дитини.

 

Джерело:

 

http://amn.net.ua/ukr/news/mother_child/8974