RSSВерсія для друку
Небезпечні глюкометри потрапили на український ринок -Держлікслужба
18.04.2013

Державна служба України з лікарських засобів попереджає про неякісні глюкометри для самотестування, що потрапили на український ринок медапаратури, передає УНН.

 

На сайті британського Агентства лікарських засобів та продукції охорони здоров’я (Medicines and Healthcare products Regulatory Agency - MHRA) розміщено повідомлення про відклик з ринку систем контролю рівня глюкози у крові моделей OneTouch Verio Pro та OneTouch Verio IQ виробництва корпорації LifeScan у зв’язку з виявленими недоліками.

 

Також за інформацією американського видання Pharmaceutical Processing виробник Abbott Laboratories відзиває з ринку глюкометри FreeStyle InsuLinx. Підставою є той факт, що глюкометри видають завищені показники рівня глюкози в крові.

 

"У разі, якщо рівень безпеки медичних виробів Вас, як споживача, не задовольняє або при виявленні недоліків медичного виробу, необхідно письмово звернутись до Управління організації державного контролю якості та безпеки медичних виробів. В листі необхідно детально описати обставини, при яких виявлено недоліки медичного виробу, додати касовий чек та, за можливості, фотографію виробу або його зразок", - зазначили у Держлікслужбі.

 

Джерело