RSSВерсія для друку
Навчальна традиція у сфері медичного права: в м. Одеса стартував дводенний семінар з актуальних питань охорони здоров’я і прав людини
25.04.2013

Сьогодні в м. Одеса у приміщенні санаторію «Одеса» розпочався дводенний семінар з медичного права на тему: «Права людини у сфері охорони здоров’я: проблеми правореалізації і правозастосування» (25-26 квітня 2013 р.).

Організаторами заходу є ВГО «Фундація медичного права та біоетики України» спільно з Міністерством охорони здоров’я України, Міжнародним фондом «Відродження», Громадською організацією «Медична правда» і Громадською радою при Одеській обласній державній адміністрації.

До кола учасників семінару запрошено головних лікарів, заступників головних лікарів, представників департаментів і управлінь охорони здоров’я, а також юристів, які працюють у системі охорони здоров’я Кіровоградської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Сумської, Херсонської, Черкаської та Чернігівської областей.

Метою заходу є донесення базових теоретичних знань із медичного права, практичних механізмів правореалізації, піднесення рівня правової культури та правосвідомості для збереження балансу взаємин між суб’єктами медичних правовідносин і дотримання прав людини у сфері охорони здоров’я.

У межах семінару буде розглянуто низку актуальних питань у сфері медичного права, зокрема: правовий статус пацієнта та медичних працівників, міжнародні стандарти у галузі охорони здоров’я та практика Європейського суду з прав людини у цій сфері, проблема біотичних засад здійснення медичної практики, та багато інших.

До кола експертів-тренерів, у межах цього заходу, залучено провідних українських фахівців, сферою інтересу яких є медичне право.

Захід проводиться на підставі практичного посібника «Права людини у сфері охорони здоров’я» (Берн І., Езер Т., Коен Дж., Оверал Дж., Сенюта І. Права людини у сфері охорони здоров’я: практичний посібник / За наук. ред. І. Сенюти. — Львів: Медицина і право, 2012. — 552 с.), підготовленого в межах міжнародного проекту «Практичні посібники у сфері права та здоров’я» Фонду відкритого суспільства і Міжнародного фонду «Відродження» (в Україні).

Детальніше…