RSSВерсія для друку
Науковці Буковини впроваджують новітні лазерні технології діагностики раку
05.05.2012

Буковинські онкологи працюють над розробкою та впровадженням нових лазерних технологій діагностики прогнозу перебігу раку. Про це повідомили у прес-службі Чернівецької ОДА. 

Як повідомляє Головне управління охорони здоров’я ОДА, на виконання реформ в галузі охорони здоров’я,  кафедрою онкології та радіології Буковинського державного медичного університету проводяться пріоритетні дослідження, які не мають аналогів в європейській медицині. Цими розробками кафедра онкології та радіології намагається поєднати фундаментальні та практичні дослідження в галузі онкології.

Виконується науково-дослідницька робота на тему: "Розробка та впровадження нових лазерних технологій діагностики і прогнозу перебігу передраку та раку найбільш поширених локалізацій".

Дослідження ставить за мету розробити та впровадити нові автоматизовані лазерні технології діагностики та контролю ефективності лікування передраку та раку найбільш поширених локалізацій на основі проведення лазерно-поляриметричних досліджень біологічних тканин (кров, цитологія, гістологічні зрізи).

У 2011 р. проводився набір матеріалу з використанням лазерної поляриметрії в діагностиці передраку та раку шлунка та гладком'язових пухлин матки.
Вперше в медичній практиці буковинські автори використали метод лазерної поляриметрії для дослідження гістопрепаратів шлунка при передраковій патології та раку.

 

Детальніше: