RSSВерсія для друку
Наші пріоритети - надання якісних, справедливих, кваліфікованих медичних послуг в першу чергу незахищеним верствам населення. Раїса Богатирьова
22.03.2012

"Хочу відзначити, що питання охорони здоров'я, реформування медичної сфери знаходяться в полі зору керівництва країни. Це дає нам можливість зробити важливі кроки у реорганізації галузі, покращити надання медичної допомоги, зробити її більш доступною для людей", - зазначила Віце-прем'єр-міністр України - Міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова на брифінгу, який відбувся в рамках засідання Уряду. - "Охорона здоров'я визначена Президентом України як пріоритет в програмі економічних перетворень країни, бо саме охорона здоров'я є складовою, яка впливає на якість людського капіталу, як вагомий чинник конкурентоспроможності". 

Раїса Богатирьова підкреслила, що позитивні зміни в галузі охорони здоров'я не можуть відбутись швидко, бо залежать від багатьох складових: матеріально-технічного забезпечення, підготовки кадрів, впровадження наукових розробок, рівня розвитку економіки держави. Для досягнення результатів необхідна взаємодія різних державних, недержаних та громадських секторів. 

"Серед пріоритетів, які зараз ми визначили - надання якісних, справедливих та кваліфікованих медичних послуг в першу чергу незахищеним верствам населення - малозабезпеченим громадянам, матерям і дітям" - зазначила Раїса Богатирьова. - "Сьогодні в регіонах України вже реалізовано ряд пілотних проектів по створенню перинатальних центрів, що забезпечують своєчасну допомогу матерям та новонародженим. В пілотних регіонах також створюється система сучасної медичної допомоги первинного рівня, орієнтована в першу чергу на необхідні медичні послуги людям похилого віку, малозабезпеченим сім'ям". 

Наступним кроком є забезпечення ліками по доступним цінам. Впровадження механізму референтного ціноутворення. 

Віце-прем'єр-міністр України - Міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова повідомила, що найближчим часом досвід пілотних регіонів, їх надбання будуть проаналізовані і зроблені висновки щодо подальшої роботи для виконання завдань, які поставив перед галуззю охорони здоров'я Президент України В.Ф.Янукович.

Джерело:
www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20120321_5.html