RSSВерсія для друку
Напади на лікарів "швидкої" є системними – А.Вершигора
21.01.2013

Напади на лікарів бригад швидкої допомоги в столиці є системними. Про це сьогодні під час розширеної апаратної наради КМДА повідомив головний лікар Київської міської станції швидкої допомоги Анатолій Вершигора, передає кореспондент УНН.

В той же час, А.Вершигора зазначив, що найбільше нападів відбувається у нічній час та вечірні години. За його словами, не всі випадки фіксуються, оскільки лікарі досить часто не хочуть заявляти до міліції про напади на них. Він також зауважив, що така тенденція спостерігається у всьому світі.

"Сьогодні кожен виклик є потенційно небезпечним. Виклик дільничного та сімейного лікаря також є потенційно небезпечним", - сказав він.

А.Вершигора повідомив, що 20 січня о першій годині ночі на підстанцію №7 за допомогою звернулось двоє громадян, але всі бригади були на виїзді. Допомогу надавала диспетчер, але "в знак подяки пацієнти захопили з собою мобільний телефон". 19 січня на одній зі столичних вулиць була вщент розбита нова машина швидкої допомоги. Персонал та обладнання – не постраждали.

Джерело