RSSВерсія для друку
Нанокосметику візьмуть під контроль
23.07.2012

У Росії посилили правила для виробників нанокосметики. Тепер за "нано" доведеться відповідати. Все тому, що останнім часом її дуже часто використовують як рекламний хід. Виробники тисяч нанокремов обіцяють практично неможливе. Але далеко не всі диво-засоби дійсно творять дива, передає vesti.ru.
Деякі наночастинки починають підтягувати зморшки, інші видаляють омертвілі клітини, треті виявляють токсини і забрудення і виводять їх. Вирішити всі проблеми шкіри за допомогою наночасток — у своїх обіцянках виробники диво-кремів навіть цим не обмежуються.
"Наносоми, що входять до складу препарату, розширюють груди на клітинному рівні, стимулюючи розробку грудних тканин і подовжуючи молочні залози", — йдеться, наприклад, у рекламі одного з виробників. У Мережі у відео – десятки тисяч переглядів. Професійні дерматологи від таких "блокбастерів" – шоковані.
"Це абсолютна містика. Якщо цей крем дійсно здатна втілити це в життя, то це дуже небезпечно. Справа в тому безконтрольне збільшення клітин молочної залози може призвести до онкологічних захворювань", — зазначила Ірина Ізмайлова, лікар-дерматокосметолог.
Ірина Ізмайлова в своїй роботі від нанотехнологій не відмовляється. Крихітні капсули дійсно здатні проникнути в середні шари шкіри і доставити туди корисні речовини, але чим помітніше ефект, тим серйозніше запобіжні заходи.
"Нанокосметика відноситься до космецевтики, тобто це межі між лікарськими препаратами та косметичними препаратами, і продаватися вона повинна з допомогою консультацій спеціаліста", — впевнена Ізмайлова.
Тим не менш нано – у вільному продажу: продукція з Японії, Європи, є вже і російські зразки. Але більша частина кремів і гелів нового покоління –  з Китаю. Патентів на нанокосметику у Росії видано кілька сотень, кількість найменувань на ринку обчислюється тисячами. І якщо за прилавками аптек і магазинів встежити можна, то інтернет-асортимент практично безконтрольний. Щоб притягти до відповідальності виробників, з липня цього року в Росії ввели новий регламент про безпеку косметичної продукції.
Джерело:

 

http://amn.net.ua/ukr/news/publikatsii/10276