RSSВерсія для друку
Національному інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова благодійники передали кардіомобіль з унікальним обладнанням
25.05.2015

Національному інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова було передано перший в Україні автомобіль швидкої кардіологічної допомоги з унікальним обладнанням для транспортування дітей з вадами серця на загальну суму понад 5 млн грн. Кардіомобіль був придбаний на кошти, зібрані в рамках благодійної програми «День Щастя в МакДональдз», що проходила у листопаді 2014 року.

Автомобіль укомплектовано сучасним реанімаційний інкубатором, призначеним для транспортування новонароджених з високим ступенем ризику з забезпеченням штучної вентиляції легень, недоношених немовлят, з низькою вагою при народженні, та дітей, що перебувають у критичному стані. Крім того, передбачена сучасна система нагляду за станом хворого: спеціальний інкубатор на гідроподушці, що створює комфортні умови для маленьких пацієнтів під час транспортування.

«Кардіомобіль, який отримав наш інститут, є єдиним спеціалізованим засобом такого рівня оснащення для транспортування дітей, у тому числі, новонароджених не лише у нашому інституті, але й в Україні загалом. Укомплектування цього унікального автомобіля необхідним обладнанням відбувалося протягом шести місяців у Німеччині», - розповів головний лікар Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова Сергій Сіромаха.

Детальніше: http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20150525_i.html