RSSВерсія для друку
Національний план дій щодо здорового харчування населення є складовою програми «Здоров`я – 2020»
16.01.2014

За оцінками експертів ВООЗ здоров'я людини на 50% залежить від способу життя, майже на 30% від харчування. Про це на брифінгу в МОЗ України повідомила начальник Управління громадського здоров'я Алла Григоренко.

Вона додала, що нераціональне та незбалансоване харчування є одним із найважливіших факторів ризику у виникненні серцево-судинних захворювань, раку, різних форм діабету, остеопорозів, карієсу, ожиріння, виснаження та інших патологічних станів.

Порушення балансу між корисними та шкідливими продуктами у раціоні харчування, надмірна кількість цукру, солі, насичених жирів і транс-жирів призводить до того, що більша частина дорослих в Україні мають зайву вагу. Надмірне споживання калорій, особливо тих, що походять із технологічно оброблених продуктів, безумовно, сприяє підвищенню ризику розвитку таких хвороб, як: рак, діабет, атеросклероз, артеріальна гіпертензія тощо.

Джерело