RSSВерсія для друку
Національна модель первинної медичної допомоги потребує місцевої адаптації
05.08.2013

Про це йшлося під час круглого столу на тему «Формування національної моделі первинної медичної допомоги. Здобутки, проблеми, подальші кроки», який нещодавно відбувся в Міністерстві охорони здоров'я України.

У роботі круглого столу під головуванням заступника Міністра охорони здоров'я України Олександра Толстанова взяли участь народні депутати України, фахівці МОЗ України, керівники обласних управлінь охорони здоров'я.

У вступному слові Олександр Толстанов зазначив, що основними рисами перспективної моделі первинної медичної допомоги в Україні є поступовий перехід до її надання на засадах сімейної медицини. Закладом з надання первинної медичної допомоги має стати центр первинної медико-санітарної допомоги, а за рахунок розгалуженої мережі амбулаторій, наближених до місця проживання населення у містах і сільській місцевості, має бути досягнута рівна фізична доступність пацієнтів до такої допомоги, крім цього, люди матимуть право вільно вибирати та змінювати лікаря, який надає допомогу. Але при цьому необхідно застосування доволі ефективних методів фінансування та оплати праці медичних працівників.

Джерело