RSSВерсія для друку
Набрав чинності наказ МОЗ щодо забезпечення стаціонарними лікарняними ліжками не більше 60 у розрахунку на 10 тис. населення
17.03.2016

Набрав чинності наказ Міністерства охорони здоров'я України № 51 від 01 лютого 2016 року, зареєстрований у Міністерстві юстиції України 22 лютого 2016 за № 269/28399 «Про затвердження Методики щодо забезпечення стаціонарними лікарняними ліжками у розрахунку на 10 тис. населення».

Згідно з наказом, протягом місяця структурні підрозділи з питань охорони здоров’я обласних та Київської міської державних адміністрацій мають затвердити детальні покрокові плани оптимізації протягом 2016 року ліжкового фонду закладів охорони здоров’я регіону з відповідними фінансовими розрахунками. Структурним підрозділам надається можливість самостійно регулювати кількість лікарняних ліжок для стаціонарного лікування пацієнтів.

 У процесі оптимізації слід враховувати структуру та рівень захворюваності і смертності населення регіону, дотримання вимог уніфікованих клінічних протоколів щодо госпіталізації пацієнтів у стаціонар, використання у лікувальному процесі сучасних медичних технологій, а також існуючу мережу закладів охорони здоров’я, їхнє ресурсне забезпечення, якість надання медичної допомоги, територіальні особливості тощо.

Детальніше

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...