RSSВерсія для друку
На Житомирщині стартував соціально-інформаційний проект "Профілактика та контроль гіпертонії - запорука здоров'я нації"
04.06.2013

Сьогодні в Житомирі стартував перший пілотний етап соціально-інформаційного проекту "Профілактика та контроль гіпертонії - запорука здоров'я нації". Його ініціаторами та організаторами виступили громадська організація "Проти гіпертензії" та "Асоціація замовників і виробників соціальної реклами в Україні".

Проект здійснюється за підтримки Департаменту охорони здоров'я Житомирської облдержадміністрації та представництва компанії "Новартіс Фарма Сервісез АГ". Партнери проекту - Асоціація кардіологів України, Державна установа "Національний Науковий Центр "Інститут кардіології ім. М.Д.Стражеско" Національної Академії Медичних Наук України, Обласний медичний центр здоров'я та спортивної медицини Житомирської обласної ради, ВГО "За здорове суспільство", колективи аптечних закладів КП "Фармація", "Санітас", КП "Аптека №127", РА "Яспис".

Головною метою проекту є впровадження механізмів профілактики ранньої діагностики та своєчасного лікування гіпертонічної хвороби у населення України. Серед заходів проекту передбачено розміщення соціальної реклами та розповсюдження санітарно-просвітницьких матеріалів, контроль артеріального тиску та підвищення рівня прихильності до лікування пацієнтів с артеріальною гіпертензією шляхом залучення  фармацевтів в моніторинг артеріального тиску, і як наслідок, зниження рівня серцево-судинної захворюваності та смертності.

Детальніше…