RSSВерсія для друку
На Волині впроваджують стратегію eHealth
10.12.2013

Спільна конференція управління охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації та українсько-швейцарської програми «Здоров’я матері та дитини» на тему «Розробка та впровадження стратегії eHealth в системі охорони здоров’я України. Національна і регіональна стратегія та роль інформаційних технологій» відбулася сьогодніу Луцьку.

Начальник управління охорони здоров'я Волинської облдержадміністрації Ігор Ващенюк повідомив, що робота триватиме зі швейцарцями протягом двох днів. Основною метою зустрічей буде обговорення запровадження на території області стратегії eHealth. «Ця програма передбачає електронний облік медичних карток усіх жителів та формування бази даних. Такий облік на території області на сьогодні впроваджено з вагітними, у його базу даних вже внесено 15 тисяч вагітних», – сказав начальник управління.

За словами Ігора Ващенюка, цей реєстр дає змогу об’єктивно спостерігати за статистикою в області, передбачати ускладнення, а також значно полегшує роботу медичного персоналу. Зараз в Україні активно впроваджуються нові інформаційні технології в системі охорони здоров’я. Тому важливою є стратегія вибору програмних і технічних засобів, ефективного використання фінансових і людських ресурсів.

Джерело