RSSВерсія для друку
На Вінниччині створено 27 центрів первинної меддопомоги
25.01.2012

У Вінницькій області в усіх районах створено 27 центрів первинної медико-санітарної допомоги, як окремі юридичні особи. Про це під час прес-конференції повідомила начальник управління охорони здоров’я та курортів Вінницької облдержадміністрації Лідія Діденко.

«У Вінницькій області проведено розмежування первинного і вторинного рівнів надання медичної допомоги шляхом створення в усіх районах області 27 центрів первинної медико-санітарної допомоги, як окремих юридичних осіб. З 1 січня 2012 року розпочали роботу ще 7 центрів медико-санітарної допомоги у м.Вінниця», - сказала Л.Діденко.

За її словами, таким чином повністю завершено перший етап розмежування, але ще не вистачає оснащення цих центрів апаратурою і залишається проблемою кадрове забезпечення. «Після розмежування рівнів надання медичної допомоги в області відслідковується скорочення в межах 18% кількості пацієнтів, які одразу звертаються на вторинний рівень за вузькими спеціальностями. Ми сьогодні не ставимо такої перешкоди в жодному лікувальному закладі, якщо приїхав пацієнт, скажімо, не за призначенням, не до сімейного лікаря, а відразу до вузького фахівця, щоб такого пацієнта не обслуговували. Але людина все одно має звернутись до свого сімейного лікаря, щоб познайомитись, і в подальшому працювати з ним (сімейним лікарем) більш плідно», - сказала Л.Діденко.

Детальніша інформація за адресою:

http://health.unian.net/ukr/detail/229094