RSSВерсія для друку
На утримання дітей із вадами здоров’я держава виділяє менше, ніж на здорових – Ю.Павленко
19.03.2012

Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко під час брифінгу повідомив про те, що утримання дітей з особливими потребами в інтернатних закладах обходиться державі значно дешевше, ніж утримання здорової дитини у школі-інтернаті чи будинку дитини.

"Хвора дитина в інтернатному закладі обходиться державі у 2,5 тисячі гривень на місяць. При чому в цій сумі 70% – це заробітна плата персоналу й людей, які там працюють, і 10-15% залежно від місця розташування й території, яку займає цей інтернатний заклад – це різного роду комунальні виплати. Таким чином приблизно 15% – це кошти на потреби дитини: на харчування, на забезпечення ліками та на необхідний інвентар, який направлений на її розвиток. Приблизно 370 гривень на місяць іде на потреби безпосередньо дитини в інтернатному закладі для дітей з вадами здоров'я", – сказав він.

Крім того, за його словами, як показав аналіз, діти в цих закладах повіною мірою не забезпечені ліками.

"Таким чином ми констатуємо, що під виглядом фінансування дітей в інтернатних закладах фінансується утримання персоналу закладу, коридори, стіни й лише за залишковим принципом фінансуються потреби дітей", – сказав Ю.Павленко.  

Детальніше за адресою:

http://www.unn.com.ua/ua/news/649322-na-utrimannya-