RSSВерсія для друку
На Сумщині готується до відкриття сучасний перинатальний центр ІІІ рівня
04.05.2012

Повна реконструкція обласного перинатального центру буде проведена уже у поточному році. За кошти місцевого бюджету передбачається комплексний ремонт приміщень, створення індивідуальних палат та проведення реконструкції операційних блоків. Окрім того, медичний заклад отримає кошти на утеплення корпусів та придбання реанімобіля. За словами голови Сумської облдержадміністрації Юрія Чмиря, для цього буде виділено 47 млн грн. 
 
Під час засідання регіональної робочої групи з питань реалізації проекту начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Петро Павлюк відзначив, що Сумський перинатальний центр III рівня концентруватиме в собі потужний кадровий потенціал, сучасне обладнання та медичні технології. "Медична допомога матерям і дітям має бути доступною, кваліфікованою та своєчасною. В залежності від виявленого ризику фахівці спрямовуватимуть вагітних саме у той заклад, де їм буде надана відповідна медична допомога". 

Завдяки системній модернізації медицини, Сумська область включена до переліку пілотних регіонів з реалізації Національного проекту "Нове життя - нова якість охорони материнства та дитинства". 

Позитивні тенденції щодо покращення якості надання перинатальної допомоги в області відзначив також керівник Національного проекту "Нове життя" Віктор Сірман.

Джерело:
www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20120504_1.html