RSSВерсія для друку
На реорганізацію Київського центру охорони здоров'я матері і дитини виділять 22 млн. гривень
09.07.2013

Вже наступного року комунальний заклад «Київський обласний центр охорони здоров'я матері і дитини» працюватиме як сучасний перинатальний центр. Про це йшлося під час робочої наради під головуванням заступника голови Київської обласної державної адміністрації Тетяни Подашевської.

У рамках Національного проекту «Нове життя — нова якість материнства і дитинства» на реорганізацію Київського центру охорони здоров'я матері і дитини у сучасний перинатальний центр з державного бюджету буде виділено майже 22 мільйони гривень. На ці кошти буде придбано медичне та комп'ютерне обладнання. А за рахунок благодійного фонду — на суму понад чотири мільйони гривень — буде оснащено відповідною апаратурою відділення інтенсивної терапії новонароджених.

За словами головного лікаря закладу Лариси Журавльової, наприкінці 2013 року Центр буде зачинено на реконструкцію. У Києві, на Баговвутівській, пацієнтів прийматиме лише поліклінічне відділення, інші структури будуть переведені в Бровари та Вишгород, але вже за рік тут запрацює перинатальний центр.

“Надзвичайно важливо, аби мешканці області отримували найсучаснішу медичну допомогу. Створення такого центру дасть можливість суттєво знизити малюкову та материнську смертність, дитячу інвалідність, підвищити ефективність перинатальної діагностики”, -- зазначила Тетяна Подашевська.

Джерело