RSSВерсія для друку
На реалізацію медреформи з держбюджету виділено понад 1 млн грн – Т.Бахтеєва
24.02.2012

У державному бюджеті на 2012 рік для підтримки проведення реформування системи охорони здоров'я в пілотних регіонах передбачені кошти в сумі 1 074,3 млн грн, у тому числі на закупівлю автотранспорту та обладнання, створення оперативно-диспетчерських служб із використанням сучасних GPS-технологій, заохочення медичних працівників, які надають первинну медичну допомогу, за обсяг і якість виконаної роботи. Про це розповіла народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів, голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтеєва, повідомили у прес-службі Партії регіонів.

Це, у свою чергу, дозволило перейти від підготовки реформ до їх безпосередньої реалізації. Сьогодні експеримент із реформування системи надання медичної допомоги населенню йде у трьох пілотних областях України – у Вінницькій, Донецькій, Дніпропетровській та місті Київ. Проводиться структурно-організаційне та фінансово-економічне розмежування первинної медико-санітарного, вторинного та третинного спеціалізованого високоспеціалізованого рівня медичної допомоги.

Нагадаємо, з метою фінансового забезпечення процесів реформування системи охорони здоров'я у 2011 році з державного бюджету було виділено 200 млн грн на розвиток служби екстреної медичної допомоги в пілотних регіонах.

Для законодавчого забезпечення реформ у липні 2011 року прийняті два перші закони: "Про внесення змін до Основ законодавства України про охорону здоров'я" та "Про порядок проведення реформування системи охорони здоров'я у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та місті Київ". На завершальному етапі підготовка ще двох важливих законопроектів, спрямованих на перетворення системи екстреної медичної допомоги та створення оптимальної для населення мережі закладів охорони здоров'я.

Детальніша інформація за адресою:

www.unn.com.ua/ua/news/624382-na-realizatsiyu-medreformi-z-dergebyudgeetu-vidileno-ponad-1-mln-grn-%E2%80%93-t.bahteeva/

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...