20.09.2012

"Об'єднання під одним дахом передових неонатальних та акушерських технологій, функціонування реанімацій як для новонароджених (на 9 ліжок), так і для породіль (на 6 ліжок), та близько 4000 пологів на рік", - про такі перспективи нового перинатального центру на Полтавщині розповів під час прес-туру на будівництво начальник Головного управління охорони здоров'я області Віктор Лисак.

У проектній структурі майбутнього закладу третинного рівня передбачено: операційний блок на 2 зали, 7 пологових залів, відділення постнатального догляду для немовлят, які потребуватимуть інтенсивної терапії, відділення сумісного перебування матері і дитини на 29 ліжок, відділення патологій вагітності, лабораторно-діагностичний та амбулаторно-консультативний блоки.

Наразі триває оформлення фасаду будівлі, практично завершується монтаж комунікацій та вентиляційних систем. Ведуться роботи з вирівнювання підлог на верхніх поверхах, монтажу гіпсокартонних конструкцій, завозяться двері для палат та інших приміщень. Не залишена поза увагою і доля прилеглої території. Спільно з міською владою ведеться ремонт під'їзних доріг, облаштування території навколо будівлі.

Очікується, що уже до кінця наступного місяця у Центрі встановлять необхідне обладнання, завезуть інструментарій та виконають фінальні приготування для початку роботи перинатального центру.

Джерело:

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20120919_0.html