RSSВерсія для друку
На Полтавщині готується до відкриття новий перинатальний центр
20.09.2012

"Об'єднання під одним дахом передових неонатальних та акушерських технологій, функціонування реанімацій як для новонароджених (на 9 ліжок), так і для породіль (на 6 ліжок), та близько 4000 пологів на рік", - про такі перспективи нового перинатального центру на Полтавщині розповів під час прес-туру на будівництво начальник Головного управління охорони здоров'я області Віктор Лисак.

У проектній структурі майбутнього закладу третинного рівня передбачено: операційний блок на 2 зали, 7 пологових залів, відділення постнатального догляду для немовлят, які потребуватимуть інтенсивної терапії, відділення сумісного перебування матері і дитини на 29 ліжок, відділення патологій вагітності, лабораторно-діагностичний та амбулаторно-консультативний блоки.

Наразі триває оформлення фасаду будівлі, практично завершується монтаж комунікацій та вентиляційних систем. Ведуться роботи з вирівнювання підлог на верхніх поверхах, монтажу гіпсокартонних конструкцій, завозяться двері для палат та інших приміщень. Не залишена поза увагою і доля прилеглої території. Спільно з міською владою ведеться ремонт під'їзних доріг, облаштування території навколо будівлі.

Очікується, що уже до кінця наступного місяця у Центрі встановлять необхідне обладнання, завезуть інструментарій та виконають фінальні приготування для початку роботи перинатального центру.

Джерело:

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20120919_0.html

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...