RSSВерсія для друку
На Одещині 2012 рік проголошено роком охорони здоров'я
17.01.2012

У ході роботи десятої сесії Одеської обласної ради VІ скликання 2012 рік проголошений роком охорони здоров'я. Під час засідання було прийнято Програму соціально-економічного та культурного розвитку Одеської області на 2012 рік. Основною її метою стало покращення соціальних стандартів якості життя населення Одеської області, зокрема, забезпечення доступу всіх мешканців області до медичних послуг належної якості.

Першочерговими завданнями щодо реалізації пріоритетних напрямків розвитку медичної галузі на 2012 рік визначено:

  • подальше реформування системи охорони здоров'я;
  • наближення спеціалізованої медичної допомоги до сільського жителя;
  • забезпечення закладів охорони здоров'я кадрами, особливо у сільській місцевості;
  • загальне зниження рівня захворюваності та смертності населення, покращення демографічних показників, підвищення заробітної плати медичним працівникам.

Також у ході сесії було схвалено бюджет Одеської області на 2012 рік. В цілому на розвиток галузі заплановано задіяти рекордну для області суму 647 млн грн, що на чверть більше, ніж у 2011 році. Тільки на придбання санітарного автотранспорту буде виділено 30 млн грн. (передбачається придбання 30 мікроавтобусів "швидкої допомоги" та 10 спеціалізованих реанімаційних автомобілів); 20 млн грн. - на витратний матеріал та нове медичне обладнання; 15 млн грн. - на капітальний ремонт будівлі під новий обласний перинатальний центр.

Для задоволення потреб населення в доступній і високоякісній медичній допомозі, зміцнення матеріально-технічної та лікувально-діагностичної бази закладів охорони здоров'я та з метою удосконалення системи охорони здоров'я протягом 2012 року передбачається:

  • сприяння подальшому розвитку медичних технологій та зміцнення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров'я;
  • проведення реконструкцій та переобладнання фельдшерсько-акушерських пунктів, сільських лікарських амбулаторій, центральних районних лікарень та поліклінік;
  • забезпечення санітарним транспортом швидкої та екстреної медичної допомоги з метою доведення кількості бригад до нормативного рівня;
  • удосконалення системи закладів охорони здоров'я області.

Детальніша інформація за адресою:

www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20120116_0.html

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...