RSSВерсія для друку
На Миколаївщині відбулась акція до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом
26.03.2012

Під керівництвом управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації та за участю представників обласного та міського протитуберкульозних диспансерів, Центру СНІДу, Миколаївського обласного центру здоров'я у місті проведено акцію до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом.

У рамках акції усі бажаючі мали можливість пройти флюорографічне обстеження та тестування на ВІЛ, отримати консультацію спеціалістів.

За словами обласного та міського фтизіатрів Євгенії Баненкової та Тетяни Диннік, заходи з протидії захворюванню населення на туберкульоз в області виконуються згідно Загальнодержавної програми протидії захворюванню на туберкульоз. Також відповідно до Закону України "Про боротьбу із туберкульозом" дітям безкоштовно проводяться обов'язкові профілактичні щеплення згідно з календарем профілактичних щеплень.

Лікарі наголосили, що відмова від шкідливих звичок, дотримання принципів раціонального харчування, загартовування та фізичні вправи, уникання перевантажень і негативних емоцій - основні способи захисту себе і своїх близьких від туберкульозу.

Джерело:

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20120326_0.html