RSSВерсія для друку
На Миколаївщині проходить місячник боротьби з туберкульозом - МОЗ
28.03.2012

У рамках проведення в області всеукраїнського місячника боротьби з захворюванням на туберкульоз відбулася зустріч представників місцевої влади та начальника Управління охорони здоров’я облдержадміністрації Світлани Хотіної з медичним персоналом облтубдиспансеру. Про це повідомили у прес-службі МОЗ.

Під час зустрічі були порушені питання щодо продовження та фінансування обласної програми протидії захворюванню на туберкульоз, закупівлі ліків ІІ ряду, зміцнення та оновлення матеріально-технічної бази протитуберкульозних закладів. Так вже цього року проведено реконструкцію опалювальної системи облтубдиспансеру, яка в подальшому дасть можливість покращити умови перебування пацієнтів у лікувальному закладі та економити державні кошти на опалення. Окрім цього, облтубдиспансер по програмі Кіотського протоколу отримає більше 20 млн. грн. на термосанацію – це заміна вікон, покрівлі та утеплення зовнішнього фасаду будівлі, що значно підвищить енергоефективність цього закладу. Також кошти, виділені державою та Глобальним фондом у рамках регіональної програми, сприяють поступовому зниженню захворюваності на туберкульоз, покращують профілактичну роботу та рівень обстежень.

За ініціативи обласної державної адміністрації, представництва "Проекту ХОУП" та фонду "Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІДу" вручено сертифікати для закладів охорони здоров’я на загальну суму 3 245 645 гривень.

Детальніше за адресою:

 

http://amn.net.ua/ukr/news/events/6692