RSSВерсія для друку
На Львівщині відкрито пункт екстреної медичної допомоги
02.08.2011

В контексті реформування охорони здоров'я в Україні важливе місце надається дошпитальному етапу, а саме введенню змін у підході до організації роботи служб швидкої та екстреної медичної допомоги, медицини катастроф, управління на всіх етапах її функціонування.

Львів визнаний одним з чотирьох міст, у якому буде проходити футбольний чемпіонат ЄВРО-2012, а це передбачає великий наплив туристів, вболівальників, учасників змагання, масове пересування автомобільними шляхами країни, що створюватиме підвищений ризик імовірності виникнення екстрених подій, спричинених людським фактором, техногенними чинниками. Складовою частиною підготовки до футбольного чемпіонату є медичне забезпечення чемпіонату. Все це викликає необхідність налагодження системи надання екстреної медичної допомоги на основних автомагістралях.

Головним управлінням охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації здійснюється планомірна робота з наближення екстреної медичної допомоги до усіх населених пунктів області. Впродовж 2009-2011 рр. КЗ ЛОР „Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф", за підтримки головного управління охорони здоров'я Львівської ОДА, реалізував міжнародний медичний проект "Створення транскордонної мережі пунктів екстреної медичної допомоги та інформаційно - координаційного центру у м. Львові". Цей проект є одним з інструментів підготовки до надання медичної допомоги на дошпитальному етапі за стандартами, прийнятими у країнах Європейської Спільноти.

 

В рамках виконання цього проекту 26 липня 2011року відбулось урочисте відкриття пункту екстреної медичної допомоги "Новояворівськ". Учасниками цієї церемонії були представники районної держадміністрації, міський голова м. Новояворівська, головний лікар Яворівської центральної районної лікарні, представники Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Детальніша інформація за адресою:

www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20110801_3.html