RSSВерсія для друку
На Львівщині побудують соціальній гуртожиток для дітей-сиріт
15.11.2012

Львівська обласна державна адміністрація подала пропозиції до Міністерства соціальної політики щодо реконструкції соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у місті Львові, повідомляє  УНН.

Своєю чергою, Міністерство соціальної політики направило для розгляду можливості включення вказаної пропозиції до переліку об’єктів, фінансування яких буде здійснюватись за рахунок субвенції державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток регіону у проекті Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік".

Соціальний гуртожиток забезпечуватиме тимчасовим безкоштовним житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 15 до 18 років, а також осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 18 до 23 років. Метою діяльності закладу є створення умов для соціальної адаптації осіб, що в ньому проживають, та їх підготовка до самостійного життя.

Довідка: Соціальний гуртожиток - заклад для тимчасового проживання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування віком від 15 до 18 років, а також молодих осіб з їх числа віком від 18 до 23 років. Граничний термін перебування в гуртожитку становить 3 роки. За час функціонування закладу в місті Котовську (Одеська область) (2006-2011 рр.) допомогу в тимчасовому вирішенні житлового питання отримали 46 осіб. Утримання соціального гуртожитку здійснюється за рахунок коштів з обласного бюджету. В гуртожитку станом на сьогодні проживають 19 осіб.

Джерело:

http://amn.net.ua/ukr/news/events/13983

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...