RSSВерсія для друку
На Луганщині розробляють програму Анти-Гепатит
02.09.2013

За даними лікувальних закладів і станцій переливання крові, на Луганщині зареєстровано дві з половиною тисячі хворих на хронічні вірусні гепатити.

За словами головного позаштатного інфекціоніста Департаменту охорони здоров'я Луганської облдержадміністрації Ірини Єршової, це, в основному, випадково виявлені, тому реальна кількість хворих в кілька разів більша.

За її словами, далеко не всі із зареєстрованих хворих перебувають на диспансерному обліку. Одна з причин такого низького рівня звернень – соціально-гігієнічна безграмотність і безвідповідальність населення по відношенню до свого здоров'я.

«Люди бояться розголосу діагнозу, тавра на все життя. Крім того, у 70% клінічно захворювання не проявляється. Ще одна причина – дороге лікування. При поганому матеріальному добробуті хворі не реєструються, бо не бачать сенсу», – акцентувала Єршова.

Небажання людей вставати на диспансерний облік зі своєю хворобою, у свою чергу, гальмує прийняття в області програми «Анти-Гепатит», спрямованої на допомогу цим хворим.

Джерело