RSSВерсія для друку
На Хрещатику відбулась масштабна акція "День здоров'я"
07.05.2012

Напередодні травневих свят на Хрещатику за ініціативи Всеукраїнського лікарського товариства, Головного управління охорони здоров'я КМДА та підтримки Міністерства охорони здоров'я відбулася акція "День здоров'я", присвячена здоровому способу життя.

 

Під час заходу просто на вулиці кияни та гості столиці мали можливість проконсультуватись з лікарями щодо стану свого здоров'я, отримати корисну інформацію стосовно оздоровлення, відмови від тютюнокуріння, схуднення, профілактики цукрового діабету, наркозалежності, СНІДу та інших соціально небезпечних хвороб.

 

Усі бажаючі мали змогу виміряти тиск, зробити кардіограму, перевірити рівень глюкози в крові, пройти різноманітні тести, за результатами яких проконсультувалися з лікарями та, у разі необхідності, отримати рекомендації щодо подальшого лікування. 

 

Також у рамках акції проводилися майстер-класи з надання невідкладної допомоги в надзвичайних обставинах, була організована колективна гімнастика.

 

Організатори акції мали на меті привернути увагу киян та гостей міста до стану свого здоров'я, нагадати прості, усім відомі складові здоров'я - відмова від шкідливих звичок, правильне харчування, заняття фізкультурою, своєчасний профілактичний огляд у лікаря.

 

Профілактичні заходи, присвячені здоров'ю киян, проводитимуться у столиці ще до 23 червня включно. У цей період щосуботи з 9.00 до 12.00 за визначеним графіком у центральних районних та дитячих поліклініках усі бажаючі зможуть пройти огляд у лікаря загальної практики, основні обстеження, проконсультуватися з профільними фахівцями.

Джерело:

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20120507_4.html