RSSВерсія для друку
На Хмельниччині триває створення центрів "первинки"
09.08.2013

На Хмельниччині, відповідно до Національного плану дій щодо впровадження програми економічних реформ відбувається структурне розмежування первинної та вторинної медичної допомоги шляхом створення центрів первинної медико-санітарної допомоги.

 

У Хмельницькій області передбачено створення 25 Центрів первинної медико-санітарної допомоги: по одному – у 20 районах та м. Кам`янці-Подільському та чотири – в обласному центрі. Таким чином, чисельність населення, яке будуть обслуговувати центри, не перевищуватиме 100 тисяч чоловік.

 

У всіх регіонах Хмельницької області сесії місцевих рад ухвалили рішення про створення юридично-самостійних центрів первинної допомоги. Більше половини таких закладів уже діють, окремі – у процесі підготовки до відкриття.

 

Зокрема, з 1 серпня поточного року розпочав свою роботу Центр первинної медико-санітарної допомоги в Ізяславі. Він обслуговує 46 тисяч 692 мешканців району. До складу Центру входить 11 амбулаторій загальної практики, в тому числі одна міська та 45 фельдшерсько-акушерських пунктів.

 

Джерело