RSSВерсія для друку
На Хмельниччині лікарі та Червоний Хрест об'єдналися у боротьбі з туберкульозом
31.07.2013

30 липня 2013 року в Хмельницькому обласному протитуберкульозному диспансері відбулася онлайн-конференція присвячена виконанню в області проекту «Медико-соціальний супровід та формування прихильності до лікування туберкульозу» .

На нараді, яка була організована за ініціативи Державної установи «Український Центр контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України» за участю заступника головного лікаря обласного протитуберкульозного диспансеру Майї Білик та регіонального координатора Товариства Червоного Хреста України по Хмельницькій області Івана Горди, обговорювались питання взаємодії протитуберкульозних закладів області з Товариством Червоного Хреста.

За словами, Івана Горди, з початку впровадження проекту на Хмельниччині Товариством Червоного Хреста охоплено 186 хворих на туберкульоз. На кінець липня цього року 71 хворий завершив лікування, 115 хворих продовжує знаходитись під лікарським наглядом. Протягом цього часу в проекті брали участь 78 медичних сестер з числа патронажних медсестер Червоного Хреста та волонтерів (медичних працівників), які здійснювали контрольне лікування 123 хворим на туберкульоз. В роботі також були задіяні три психологи, якими було надано 240 консультацій.

Детальніше…