23.10.2012

У рамках Всеукраїнського місячника боротьби з онкологічними захворюваннями та Всесвітнього дня боротьби з раком молочної залози в м. Херсоні відбулась регіональна науково-практична конференція "Перша Таврійська школа з питань онкології".

У ній взяли участь заступник начальника управління охорони здоров'я Херсонської облдержадміністрації Наталя Марченко та провідні вчені-онкологи України - співробітники Національного інституту раку, Дніпропетровського Департаменту охорони здоров'я, Львівської та Харківської медичних академій післядипломної освіти тощо.

За словами організаторів заходу - управління охорони здоров'я Херсонської облдержадміністрації та Херсонського обласного онкологічного диспансеру, Таврійська школа з онкології повинна стати щорічною подією для лікувальних закладів південного регіону.

У своїй доповіді головний лікар обласного онкологічного диспансеру Ірина Сокур зосередила увагу присутніх на зростанні показників онкологічної патології в області за останні 30 років. "Показник смертності від злоякісних новоутворень продовжує зростати. Проаналізувавши показники захворюваності серед населення за період з 1982-2011 рр. ми виявили підвищення показників у 1,5 рази", - сказала Ірина Володимирівна.

Так, злоякісні новоутворення залишаються актуальним питанням охорони здоров'я України. Захворюваність та смертність від раку з кожним роком продовжує стрімко зростати у зв'язку з несприятливою екологічною ситуацією та значним постарінням населення. Проведений фахівцями аналіз динаміки показників з урахуванням статі показав, що за багатьма локалізаціями раку зростання більш виявлено у чоловічого населення. У структурі захворюваності чоловіків переважає рак легень, передміхурової залози, шкіри, кишково-шлункового тракту. Серед жінок фахівці відзначають ріст раку молочної залози, шкіри та шийки матки.

Детальніше:

http://moz.gov.ua/ua/portal/pre_20121023_0.html