RSSВерсія для друку
На Херсонщині започатковано першу Таврійську школу з онкології
23.10.2012

У рамках Всеукраїнського місячника боротьби з онкологічними захворюваннями та Всесвітнього дня боротьби з раком молочної залози в м. Херсоні відбулась регіональна науково-практична конференція "Перша Таврійська школа з питань онкології".

У ній взяли участь заступник начальника управління охорони здоров'я Херсонської облдержадміністрації Наталя Марченко та провідні вчені-онкологи України - співробітники Національного інституту раку, Дніпропетровського Департаменту охорони здоров'я, Львівської та Харківської медичних академій післядипломної освіти тощо.

За словами організаторів заходу - управління охорони здоров'я Херсонської облдержадміністрації та Херсонського обласного онкологічного диспансеру, Таврійська школа з онкології повинна стати щорічною подією для лікувальних закладів південного регіону.

У своїй доповіді головний лікар обласного онкологічного диспансеру Ірина Сокур зосередила увагу присутніх на зростанні показників онкологічної патології в області за останні 30 років. "Показник смертності від злоякісних новоутворень продовжує зростати. Проаналізувавши показники захворюваності серед населення за період з 1982-2011 рр. ми виявили підвищення показників у 1,5 рази", - сказала Ірина Володимирівна.

Так, злоякісні новоутворення залишаються актуальним питанням охорони здоров'я України. Захворюваність та смертність від раку з кожним роком продовжує стрімко зростати у зв'язку з несприятливою екологічною ситуацією та значним постарінням населення. Проведений фахівцями аналіз динаміки показників з урахуванням статі показав, що за багатьма локалізаціями раку зростання більш виявлено у чоловічого населення. У структурі захворюваності чоловіків переважає рак легень, передміхурової залози, шкіри, кишково-шлункового тракту. Серед жінок фахівці відзначають ріст раку молочної залози, шкіри та шийки матки.

Детальніше:

http://moz.gov.ua/ua/portal/pre_20121023_0.html

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...