RSSВерсія для друку
На Херсонщині обговорюють шляхи посилення профілактичної складової в медицині
26.06.2014

25-27 червня 2014 року в смт. Лазурне Херсонської області проходить щорічна Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми формування здорового способу життя та використання оздоровчих технологій», організована Українським інститутом стратегічних досліджень МОЗ України, Херсонським державним університетом та спільно з Херсонським обласним центром здоров’я та спортивної медицини.

Захід проводиться за участю провідних фахівців профілактичного напрямку в медицині, Донецького державного інституту управління, Луганського державного медичного університету, Харківської медичної академії післядипломної освіти, Одеського національного медичного університету, Дніпропетровського державного інституту традиційної та не традиційної медицини та інших зацікавлених спеціалістів.

«Здоров’я людини – це економічний та соціальний ресурс сучасного світу. Статистичні дані та класифікація факторів говорять про те, що саме здоровий спосіб життя займає більше 52% серед факторів, які впливають на здоров’я людини. Сучасна медицина – досить дороге задоволення. Саме тому поряд з високозатратними технологіями на рівень вище вже давно стала профілактика - найдешевший та найефективніший спосіб впливу на людське здоров’я», - зазначила головний позаштатний спеціаліст МОЗ України з санології Ніна Дурдикулієва.

Детальніше: