RSSВерсія для друку
На імунобіологічні препарати для імунопрофілактики населення передбачено понад 300 млн. грн.
02.08.2012

Законом України "Про Державний бюджет України на 2012 рік" на виконання заходів "Загальнодержавної програми імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб на 2007-2015 роки" Міністерству охорони здоров'я на централізовану закупівлю імунобіологічних препаратів для проведення імунопрофілактики населення передбачено видатки у сумі 302,1 млн гривень. Про це АМН повідомили у прес-службі МОЗ.

Обсяг фінансування, необхідний для задоволення 100% потреби у здійсненні імунопрофілактики, становить 414,4 млн гривень. За рахунок виділених коштів у середньому рівень забезпечення наближається до 75%.

На 2012 рік в Україні повністю забезпечена 100% потреба регіонів у вакцині для профілактики туберкульозу (вакцина БЦЖ, виробництво Росія), вакцині для профілактики поліомієліту (вакцина поліомієлітна, пероральна ОПВ, виробництво Росія).

Вакцина для профілактики сказу у кількості 20 тис. доз розподілена та поставлена у всі регіони України.

На сьогодні наявні у регіонах вакцини дозволяють здійснювати вакцинацію дітям першого року життя. Починаючи з липня здійснюється активна поставка вакцин за основними закупівлями 2012 року. Найближчим часом буде здійснена поставка вакцини для профілактики кашлюку, дифтерії, правця.

Детальніше:

http://amn.net.ua/ukr/news/events/10605