RSSВерсія для друку
На гарячій лінії МОЗ України пройшов тематичний день, присвячений проблемам психічного здоров'я громадян
13.02.2014

Враховуючи актуальність проблем, пов’язаних зі психічним здоров'ям громадян, сьогодні на тематичній гарячій лінії Міністерства охорони здоров’я України консультації надавала завідуюча відділенням психоневрології та нейрофізіології Українського науково-дослідного інституту соціальної i судової психiатрії та наркології МОЗ України, професор Олена Хаустова.

За словами фахівця, в основному додзвонювачів цікавили консультативні поради щодо загострення психічного стану на початку весняного сезону, взаємозв’язок психологічних і соматичних хвороб, вплив засобів масової інформації на загальний психічний стан людини тощо.

Як зазначила Олена Хаустова, перш за все, громадяни не повинні вживати будь-які медичні препарати, особливо заспокійливого характеру, без консультації з лікарем. «Усі ліки мають різний характер дії, показання та протипоказання залежно від віку, характеру та причини захворювання, тому їх застосовувати треба виключно за призначенням лікаря. Навіть відвари трав потрібно пити з обережністю, враховуючи схильність хворого до алергій, гіпертонічного чи гіпотонічного кризів тощо», – наголосила фахівець. Адже психіатрія йде поряд із сімейною медициною, тому спочатку варто вирішити проблеми зі здоров’ям, звернутись до свого лікаря, обстежитись, а потім, якщо проблема не зникне, шукати порад у психотерапевта.

Джерело