RSSВерсія для друку
На Дніпропетровщині провели унікальну операцію по відновленню слуху
18.06.2012

У Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. І. Мечникова вперше на території СНД провели операцію по повному відновленню слуху. Наразі такі операції проводяться лише у Франції, Англії, Германії та Польщі.

Надання медичної допомоги пацієнтам з вадами слуху на Дніпропетровщині здійснюються системно. Так, з 2010 року на покращення та відновлення слуху у дітей, які потребують лікування, з обласного бюджету виділено близько 12 млн грн. З 2010 року було закуплено 39 кохлеарних імплантів для дітей з вадами слуху. В цьому році придбано 13 імплантів. Таким чином, всі діти з порушеннями слуху отримують безкоштовне лікування. Так, в 2011 році було вилікувано 157 дітей, в 2012 допомога надається 213 дітям.

"Придбані кохлеарні імпланти нового покоління, завдяки чому хворим відновлюють слух. В цьому році вже прооперовано три пацієнти та планується провести ще 10 операцій", - сказала начальник Головного управління охорони здоров'я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Гінзбург.

Операцію проводили професор обласної клінічної лікарні ім. І. Мечникова Володимир Березнюк та професор Кристофер Вінсен - лікар Університетської клініки Лілля (Франція). "Я проводжу близько 100 операцій з вживляння імплантів на рік у клініці в Ліллі. Дружні контакти з дніпропетровськими медиками та розвинута система медичної допомоги Дніпропетровщини сприяли тому, що ця операція проходить саме в Україні, у Дніпропетровську", - сказав професор Крістофер Вінсент.

Детальніше:

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20120618_3.html