RSSВерсія для друку
На Чернігівщині запрацювала телевізійна версія "Школи соціальної адаптації хворих на цукровий діабет"
23.11.2012

21 листопада, на чернігівському телебаченні стартував новий навчальний проект "Школа соціальної адаптації хворих на цукровий діабет". Програма стала телевізійною версією "Школи", що майже рік працювала в Чернігівській обласній лікарні. Про це АМН повідомили у прес-службі МОЗ.

За словами головного ендокринолога області Л.І.Черв'якової, проект запрацював ще в січні, спершу як курс усних лекцій в денному стаціонарі. Навчання там проходять усі хворі, які перебувають на лікуванні як в ендокринологічному, так й інших відділеннях лікарні.

Проте більшість людей з діабетом не мають доступу до навчання з різних причин, як то: відстань до лікарні, вартість дороги тощо. Саме тому за ініціативи обласної держадміністрації та за дорученням управління охорони здоров'я було підготовлено та реалізовано новий телевізійний проект: "Школа соціальної адаптації хворих на цукровий діабет". Проект складається із шести телевізійних передач, в яких висвітлюються основні питання щодо профілактики, лікування та самоконтролю цукрового діабету.

Джерело:

http://amn.net.ua/ukr/news/events/14263