RSSВерсія для друку
На Черкащині відкрили новий навчально-тренінговий центр з питань ВІЛ-інфекції/СНІДу
05.09.2013

В Україні створено перший навчальний центр, який дозволить підвищити професійну підготовку середнього медичного персоналу в питаннях ВІЛ-інфекції/СНІДу. Це надзвичайно важливо в контексті безпосередньої роботи з пацієнтами, яку щодня здійснюють медичні сестри, фельдшери, акушери. Про це заявила Голова Держслужби України соцзахворювань Тетяна Александріна, під час відкриття нового навчально-тренінгового центру в Черкаській області, який працюватиме на базі «Черкаського обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом».

У відкритті закладу взяли участь взяли заступник директора Департаменту охорони здоров’я Черкаської облдержадміністрації Олег Найдан, директор Черкаського медичного коледжу Інна Губенко, головний лікар комунального закладу «Черкаський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом» Петро Левченко та інші.

Відкриття навчально-тренінгового центру стало результатом тісної та плідної співпраці щодо попередження ВІЛ-інфекції між обласним центром профілактики та боротьби зі СНІДом та Черкаським медичним коледжем. Сприяння у створенні центру також надали Черкаська облдержадміністрація та обласна рада, міська рада Черкас, МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні», Черкаського обласного відділення ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ».

Детальніше