RSSВерсія для друку
На Черкащині обговорили медико-соціальні проблеми ВІЛ-СНІДу
18.02.2014

На базі Черкаського обласного центу профілактики та боротьби зі СНІДом відбулась розширена медична рада «Про підсумки діяльності служби протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу в 2013 році та визначення програмних заходів міжгалузевої співпраці на 2014 рік».

Для участі у засіданні були залучені провідні фахівці медичного, соціального напрямків, пенітенціарної служби та неурядових організацій.

«Це не просто звітна рада медичного закладу за рік, а аналіз діяльності служби ВІЛ/СНІДу в області, розкриття проблемних питань внутрішньогалузевої та міжгалузевої співпраці, робота з неурядовими ВІЛ-сервісними організаціями області», – відзначив головний лікар Черкаського обласного центу профілактики та боротьби зі СНІДом Петро Левченко, додавши, що вимоги життя перетворюють обласний центр СНІДу в Центр контролю за соціально небезпечними хворобами. Адже епідемічна ситуація з поширенням ВІЛ-інфекції в області залишається напруженою, а число людей, які живуть з ВІЛ, продовжує зростати серед різних верств населення, особливо серед осіб, які відносяться до груп високого ризику інфікування.

Джерело