RSSВерсія для друку
На Черкащині близько 5 тисяч співробітників підприємств охоплені інформаційними програмами з питань попередження ВІЛ-інфекції
16.12.2013

На Черкащині підбито підсумки пілотного проекту «Сприяння розробленню і впровадженню програм протидії ВІЛ/СНІДу на робочих місцях». За час реалізації проекту, з вересня 2012 по грудень 2013 року, проведено низку тренінгів та робочих зустрічей на робочих місцях з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІД. Розроблено низку інформаційних та навчальних матеріалів щодо попередження поширення інфекції у трудових колективах, зокрема, на тему зниження стигми і дискримінації у зв’язку з ВІЛ.

Ключовими партнерами проекту виступили Федерація профспілок Черкаської області, Черкаський обласний центр профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІД, а також об'єднання роботодавців, підприємства і установи Черкаської області. Проект здійснювався за активної участі та експертної підтримки Департаменту охорони праці Федерації профспілок України, Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України.
«Ефективний спосіб зупинити епідемію ВІЛ, оскільки працююче населення стало групою ризику щодо інфікування ВІЛ», - наголошує зазначає головний лікар КЗ «Черкаський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом» Петро Левченко.

Джерело