RSSВерсія для друку
На Буковині створено централізовану базу даних з проблем інвалідності
15.03.2012

У Чернівецькій області створено та функціонує централізований банк даних з проблем інвалідності, який постійно поновлюється. Про це АМН повідомили у прес-службі Чернівецької ОДА.

Як повідомили у головному управління праці та соціального захисту населення Чернівецької ОДА, цьогоріч видано 258 технічних та інших засобів реабілітації, в тому числі 70 візків. До централізованого банку даних внесено індивідуальні програми реабілітації 25 тис. 474 осіб. Направлення для отримання протезно-ортопедичних виробів отримали 833 особи. На обліку в Чернівецькому протезно-ортопедичному цеху нині значаться 8 тис. 121 особа. За минулий рік цехом виконано 1 тис. 145 протезних виробів та 1 тис. 202 пари взуття для буковинців з обмеженими фізичними можливостями.

Для сприяння у навчанні та працевлаштуванні категорії краян з вадами здоров’я в головному управлінні праці та соціального захисту населення створено робочу групу з питань професійної реабілітації та зайнятості осіб з обмеженими фізичними можливостями. 

За професійним навчанням до органів соціального захисту населення за минулий рік звернулося 64 людини, яких було направлено до центрів реабілітації інвалідів та в навчальні заклади загального типу. У міськрайцентрах зайнятості створені бази даних робочих місць підприємств, на які можуть бути працевлаштовані інваліди.

Детальніше за адресою:

http://amn.net.ua/ukr/news/events/5397