14.10.2020

У бюджетному запиті на наступний 2021 рік МОЗ ініціює закладання базової ставки на діагностику і хіміотерапевтичне лікування онкологічних захворювань у розмірі 60 332,85 гривень на особу на рік. Про це під час брифінгу заявив Міністр охорони здоров‘я Максим Степанов.

"МОЗ продовжує інформувати громадян щодо того, яку логіку ми вкладаємо у наш бюджетний запит та формування тарифів на надання медичної допомоги в наступному році. І сьогодні я хочу сказати про діагностику, хіміотерапевтичне лікування та супровід пацієнтів з онкологічними захворюваннями або підозрою на новоутворення у дорослих та дітей в амбулаторних умовах. Отже, в наших розрахунках на наступний рік ми закладаємо базову ставку за готовність надавати медичну допомогу одній особі протягом року у розмірі 60 332 гривень”, - зазначив очільник МОЗ. 

Максим Степанов також зауважив, що базова ставка - це середня вартість надання медичної допомоги, до якої додаються відповідні коефіцієнти залежно від важкості перебігу захворювання. Міністр підкреслив, що в Україні щорічно реєструють від 150 до 170 тисяч пацієнтів з онкозахворюваннями.

"У цьому тарифі, окрім вартості ліків та медичних виробів, ми також закладаємо зовсім іншу цифру щодо заробітної плати. Ми прагнемо, щоб заробітна плата наших медпрацівників вже наступного року зросла мінімум у 2,5 рази", - заявив Максим Степанов. 

Нагадаємо, раніше Максим Степанов зазначив, що до кінця 2020 року для служби екстреної медичної допомоги буде закуплено 400 нових автівок, які будуть розподілені між регіонами.