RSSВерсія для друку
МОЗ - За кожне життя разом: прискорення до мети «90-90-90»
22.11.2016

Сьогодні реформування системи охорони здоров'я України відображає готовність Уряду України покращувати стан здоров'я населення, зокрема в контексті протидії ВІЛ/СНІДу. Глобальна мета боротьби «90-90-90» полягає в тому, щоб до 2020 року 90% ВІЛ-інфікованих знали про свій діагноз, 90% з них - отримали лікування, а 90% цих людей мали понижене вірусне навантеження.

«Наша спільна діяльність спрямована, як на створення необхідної законодавчої бази, так і на вирішення конкретних проблем громадян, незалежно від їхнього ВІЛ-статусу. Пріоритетні напрями діяльності МОЗ України у цьому контексті – рівний доступ населення до лікувальних та профілактичних послуг, у тому числі представників груп підвищеного ризику», – звернулася до учасників конференції у своєму вітальному слові Оксана Сивак, заступник міністра охорони здоров’я.

«В Україні створюється система громадського здоров’я, як ресурс для національної безпеки, засіб, що дозволяє людям жити благополучним, продуктивним і якісним життям», – відмітила Оксана Сивак.

Науково-практична конференція - стратегічно важливий форум національних та міжнародних експертів для підготовки рекомендацій щодо пріоритетних напрямків діяльності для припинення епідемії ВІЛ-інфекції в Україні, як загрози громадському здоров’ю до 2020 року.

«Україна входить до 30 країн світу, успіхи і провали яких у подоланні епідемії ВІЛ-інфекції мають вплив на всю глобальну відповідь на СНІД. Саме тому дуже важливим є те, щоб боротьба зі СНІДом залишалась серед національних пріоритетів. Розуміючи, що в умовах економічної кризи та військових дій на сході країни, гуманітарні питання виходять на передній план, ми бачимо і високо оцінюємо значні досягнення і політичну волю України у подоланні СНІДу до 2030 року відповідно до міжнародних зобов'язань викладених у Політичній декларації 2011 року», – сказав Луіс Лоурес, Заступник Виконавчого Директора ЮНЭЙДС.

На сьогодні ключова роль у протидії ВІЛ-інфекції та СНІДу відведена міжсекторальному стратегічному партнерству держави, донорів та громадянського суспільства.

Детальніше…