RSSВерсія для друку
МОЗ: Виконання першочергових завдань реформування ЕМД має бути завершене регіонами у найближчий час
19.02.2013

Регіони мають пришвидшити ефективне реформування Служби екстреної медичної допомоги та подбати про усунення недоліків щодо виконання відповідного закону. Про це йшлося на засіданні оперативного штабу МОЗ під час планової відеоконференції з регіонами, що модерувалася Міністерством охорони здоров'я України.

Захід пройшов під головуванням Директора департаменту реформ та розвитку медичної допомоги МОЗ Миколи Хобзея за участі начальника відділу екстреної медичної допомоги та медицини катастроф МОЗ Михайла Стрельникова, також директора Українського науково-практичного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф МОЗ Володимира Юрченка та керівників управлінь охорони здоров'я обласних державних адміністрацій.

Під час засідання, зокрема, було обговорено ситуацію щодо створення та державної реєстрації Центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у регіонах. Відзначено, що досі не наданий акт державної реєстрації Центру Луганською областю. У Тернопільській області та місті Києві Центри не створені через те, що там не пройшли сесії обласної та місцевої рад.

Було проведено аналіз телефонних звернень на регіональні "гарячі лінії" з поінформування населення щодо роботи служби ЕМД. Визначено, що на Хмельниччині, Івано-Франківщині, у АР Крим та місті Севастополь за 1,5 місяці на "гарячі лінії" не надійшло жодного телефонного дзвінка.

Під час засідання учасники штабу також проаналізували хід передачі комунального майна та парку "швидких" до Центрів ЕМД та МК. Міністерство доручило регіонам активізувати цей процес, винісши питання на найближчі сесії місцевих рад.

Джерело