RSSВерсія для друку
МОЗ - Українські лікарі отримають доступ до матеріалів Британського медичного журналу
24.10.2016

Міністерство охорони здоров’я України разом із Національною медичною академією післядипломної освіти імені П. Л. Шупика, Агентством зі зменшення загрози (США) та Британським медичним журналом (BMJ) презентували проект «Тренінгова ініціатива щодо підтримки клінічного рішення».

Мета проекту – забезпечити українських медичних фахівців знаннями, інструментами та ресурсами для підвищення професійної ефективності у діагностичному обстеженні та допомоги пацієнтам з інфекційними хворобами, а також постраждалим від дії токсинів та біологічних загроз.

У межах трирічного проекту Британський медичний журнал через український портал відкриває необмежений доступ до своїх ресурсів для 3 тисяч українських фахівців. Серед представлених матеріалів детальний розгляд понад 1000 клінічних випадків та 1000 тренінгових он-лайн модулів. Інформація стосується 80% найпоширеніших патологій, з якими стикаються фахівці первинної та вторинної ланок медичної допомоги.

«Для лікаря освіта ніколи не завершується закінченням університету, а самоосвіта займає левову частку часу професіонала. Доступ до такої великої кількості актуальної, постійно оновлюваної та рецензованої інформації стане значною допомогою нашим фахівцям. Це нові можливості використання джерел доказової медицини в Україні», - зазначила Оксана Сивак, заступник Міністра охорони здоров’я України з питань європейської інтеграції.

До кінця червня 2017 року у межах проекту передбачається переклад українською мовою 48 тренінгових модулів, які насамперед стосуються зменшення ризиків, пов’язаних із інфекційними хворобами, дією токсинів та біологічних загроз.

Детальніше

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...