RSSВерсія для друку
МОЗ України затвердив рекомендації для консультування пацієнтів щодо здорового харчування
16.01.2014

З метою підвищення поінформованості населення щодо основних принципів здорового харчування, Міністерством затверджені Методичні рекомендації для лікарів загальної практики-сімейної медицини з приводу консультування пацієнтів щодо основних засад здорового харчування. Про це під час брифінгу в МОЗ України повідомила начальник Управління громадського здоров'я Алла Григоренко.

«Головною концепцією сучасних рекомендацій є те, що харчування будь-якої людини, у тому числі дієтичне, базується на чотирьох головних складових: адекватності енергетичним витратам, збалансованості за вмістом найважливіших продуктів та нутрієнтів, безпечності їжі та максимально можливого збереження задоволення від її споживання», - наголосила вона.

За словами А. Григоренко, при цьому дієта хворої людини повинна максимально включати ці чотири складові. «Пацієнти не повинні групуватись «навколо дієтичних столів» за ознакою власної хвороби», - зазначила представник МОЗ України.

Джерело