08.05.2019

14 травня 2019 р. у Харкові відбудеться публічна консультація для лікарів, керівників закладів охорони здоров’я і управлінців у сфері охорони здоров’я з Харківської, Луганської та Полтавської областей. Фахівці разом з експертами Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України планують обговорити нові правила, за якими працюватимуть українські лікарі.

Для кого зустріч і як взяти участь

На зустріч запрошуються лікарі, керівники медичних закладів і управлінці у сфері охорони здоров’я з Харкова та Харківської, Луганської, Полтавської областей. Фахівцям, які мешкають не у Харкові, передбачена компенсація проїзду. Зустріч відбудеться 14 травня з 12:30 до 16:00. Для участі у публічній консультації необхідно заповнити заявку за посиланням.

Які питання обговорюватимуть на зустрічі

На публічній консультації МОЗ України презентує концепцію ліцензування лікарів і впровадження безперервного професійного розвитку. Також разом з лікарями представники профільного міністерства обговорюватимуть ключові аспекти змін:

Напрацювання консультації будуть враховані в процесі підготовки відповідного законопроекту. Нагадаємо, проект Концепції професійного ліцензування лікарів в Україніпройшов громадське обговорення, його підготовлено до розгляду Кабінетом Міністрів України. Запровадження професійного ліцензування лікарів є компонентом середньострокового плану пріоритетних дій Уряду на період 2019–2022 рр.

Джерело-https://www.umj.com.ua/article/141898/moz-ukrayini-zaproshuye-likariv-do-obgovorennya-pravil-profesijnogo-litsenzuvannya