RSSВерсія для друку
МОЗ України удосконалює нормативно-правове забезпечення контролю якості медичних послуг
08.11.2013

В МОЗ України відбувся круглий стіл на тему «Нормативно-правове забезпечення контролю якості медичних послуг».

В режимі відеоконференції, під час якої на зв’язку були обласні управління, департаменти та регіональні заклади охорони здоров’я, подібна подія відбувалася вперше. В центральній студії, окрім фахівців, були присутні незалежні експерти, представники громадськості та засобів масової інформації.

Основною метою круглого столу було обговорення нормативно-правових актів, які щойно вступили в дію, з контролю якості медичних послуг. Ідеться про накази МОЗ України «Про порядок контролю якості медичної допомоги», «Про організацію клініко-експертної оцінки якості медичної допомоги» та «Про моніторинг клінічних індикаторів якості медичної допомоги».

У своєму вступному слові модератор круглого столу – начальник Управління контролю якості медичних послуг МОЗ України Тетяна Донченко зазначила, що основною метою прийняття цих документів є впровадження механізмів дієвого контролю якості медичної допомоги відповідно до сучасних, науково обґрунтованих, підходів.

На переконання Тетяни Донченко, дотримання вимог, зазначених у документах, має створити ефективний механізм регулювання, моніторингу та контролю якості надання медичної допомоги, що розширить можливості пацієнтів в одержанні медичної допомоги у необхідному обсязі і належної якості.

Джерело