RSSВерсія для друку
МОЗ України та Світовий банк проводять навчання в рамках проекту з поліпшення охорони здоров’я
14.05.2015

Семінар з питань реалізації спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку інвестиційного проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» триває зараз у Києві. У програмі навчань тренінги для представників обласних управлінь охорони здоров’я з питань запровадження нового механізму фінансування медичних закладів, закупівель, фінансового управління, забезпечення ефективного функціонування системи громадського здоров’я, опрацювання планів заходів та функціональних можливостей інформаційної системи управління документообігом проекту та інші.

Відкриваючи сесію Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі, назвав цей проект «локомотивом реформи» і закликав присутніх «із завзяттям та глибокою відповідальністю долучитися до його реалізації». Він також представив присутнім керівника проекту – досвідченого фахівця з управління подібними проектами Маркіяна Дацишина.

«Ви дуже добре знаєте теперішній стан медицини в регіонах і розумієте, що ми розпочинаємо навіть не з нульової відмітки, а з мінуса», - зауважив Міністр. Він повідомив, що кошти, надані Світовим банком в рамках цього проекту не є обов’язковим платежем і будуть надаватися за результатами роботи. З огляду на це Олександр Квіташвілі закликав орієнтуватися на результат, а не захоплюватись процесом.

 

Джерело: http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20150514_f.html